Turvallisemmin pilvessä

Parhaat Cyber Security -työkalut pilvestä

Lukossa kuvake - Cyber Security työkalut

Tietoturvaa pilvestä palveluilla, joita hallitset itse

Olemme keränneet valikoimaamme joukon moderneja SaaS-pohjaisia keskenään hyvin yhteensopivia tietoturvatyökaluja, jotka tarjoavat johtavat ominaisuudet, ja joiden käyttöönotto on nopeaa ja tehokasta sekä ylläpito helppoa. Työkalujen hankintamallit ovat selkeitä ja perustuvat suojattavien käyttäjien tai kohteiden määrään, ilman yllätyksiä tai oman infran ylläpitoon liittyviä piilokustannuksia.

Tutustu tarkemmin SSE – SECURITY SERVICES EDGE

Security Incident and Event Management eli SIEM.

Cloud SIEM -järjestelmä on nykyaikainen ratkaisu tietoturvatapahtumien kattavaan seurantaan ja lokien tallentamiseen.

Pilvipohjainen SIEM saadaan käyttöön ja tuottamaan lisäarvoa murto-osassa siitä ajasta, joka kuluu perinteisen on-premise SIEMin rakenteluun. Cloud SIEM itsessään on skaalautuva pilvipalvelu, johon lokit kerätään kaikista tärkeistä palveluista, olivatpa ne sitten julkipilvialustoilla toimivia IaaS-palveluita, SaaS-palveluita, on-premise palvelimia, päätelaitteita, verkkolaitteita tai loppukäyttäjien toimenpiteitä. 

SaaS-pohjaisen SIEMin ominaisuudet kehittyvät jatkuvasti samoin kuin sen havainnointikyky uusien uhkien löytymisen myötä. Jos organisaatiossasi käytetään useita pilven palveluita, esim. M365 sekä muita SaaS-palveluita, on SIEM helpointa toteuttaa pilvipohjaisella Cloud SIEM-palvelulla.

Muista myös MDR! Halutessasi kattavampaa palvelua saat Cloud SIEM palvelun myös täysin hallittuna Managed Detection & Response, MDR palveluna. Kattava MDR palvelu hyödyntää koneoppimistaa, automaatiota ja erikoisosaajien yhteistyötä tuottamaan mahdollisimman tehokas palvelu juuri sinulle. Kysy lisää!

Yrityksen päätelaitteet ovat nykyään usein suoraan yhteydessä internetin palveluihin ilman keskitettyjä tietoturvakerroksia ja siksi alttiina monenlaisille haitakkeille. Päätelaitesuojauksen tulee siis kyetä suojaamaan käyttäjää myös moderneja hyökkäysmenetelmiä vastaan. Näiltä hyvin kehittyneiltä uhilta voidaan suojautua vain hyvin kehittyneellä päätelaitesuojauksella. 

Ota yhteyttä ja kysy mikä olisi sinulle sopivin päätelaitesuojauksen ratkaisu!

Sähköposti on erittäin merkittävä uhkien lähde, jonka suojaamiseen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Nykyaikaiset pilvessä sijaitsevien sähköpostipalveluita ei saada suojattua pelkästään gateway-pohjaisilla (SEG – Secure Email Gateway) -ratkaisuilla. Niiden sijasta tai lisäksi tarvitaan palveluja, jotka kytketään API-pohjaisesti kiinni valittuun sähköpostipalveluun; useimmiten joko M365 tai Google Workspace.

Vaikka molemmilla valmistajilla on myös omia tietoturvapalveluita sähköpostin koventamiseksi, sekä Google että Microsoft käyttämät oman henkilöstönsä sähköpostin suojaksi kolmannen osapuolen ratkaisuja. Tätä samaa suosittaa myös mm. Gartner. Kalasteluviestit ja hienostuneet sähköpostihuijaukset ovat jatkuvasti kasvussa ja osa niistä tulee aina email-toimittajien omista filttereistä suoraan läpi, jopa niistä laajennetuista ja paremmista. Lisäsuojaus on siis ehdottomasti tarpeen. Jos sähköpostipalveluidesi edessä on vielä niin sanottu ”email gateway” ota yhteyttä. Nostetaan sähköpostiesi suojaus 2020-luvulle helposti ja nopeasti.

Tarjoomassamme on Avananin modernit ja patentoidut tekoälyyn pohjautuvat ratkaisut suojaamaan sähköpostipalveluja. Suojaus saadaan käyttöönotettua tai testattua hyvin lyhyessä ajassa – tulokset ovat yllättäviä.

Tietoturvan ehdottomia perusasioita on tietää mitä pitää suojata (laitteet, järjestelmät, sovellukset, datat jne.) ja millaisia esimerkiksi uhkia eli riskejä näihin kohdistuu. Näiden riskien arviointi ja seuranta on mahdotonta ilman toimivaa haavoittuvuuksien hallintajärjestelmää. Palvelulla IT-ympäristösi haavoittuvuudet tunnistetaan jatkuvasti, priorisoidaan ja asetetaan työjonoihin, joiden perusteella asioita voidaan korjata.

Tarjoomassamme on johtavan haavoittuvuuksien hallintajärjestelmien toimittajan Rapid7 erittäin kehittyneet työkalut haavoittuvuuksien hallintaan. Kaikkia haavoittuvuuksia on vaikea saada täysin korjattua, mutta kehittyneillä työkaluilla haavoittuvuuksien hallintaa kyetään tekemään riskipohjaisesti ja kohdistamaan toimenpiteet sinne missä saavutetaan pienimmillä panoksilla suurimmat tulokset.

Muistithan, että myös SaaS palvelussa tallentamasi data, siis sähköpostit, kalenterit, yhteystiedot, dokumentit, työtilat jne. ovat aina yksin asiakkaan vastuulla? Microsoft tai Google eivät ota vastuuta datan häviämisestä, jos jotain yllättävää sattuu, vaikkapa ransomware osuu kohdalle. Jos näissä palveluissa on toiminnan jatkuvuudelle kriittistä dataa, on syytä ottaa käyttöön pilvipohjainen back-up palvelu. Back-up palvelu varmistaa sekä päätelaitteiden datat että keskeisten pilvipalveluidesi datat suoraan pilvestä pilveen, täysin taustalla, huomaamatta ja jatkuvasti. Tiedon palauttaminen käy yhtä helposti. Laitetaan back-upit kuntoon, vielä “hyvän saan aikaan” ja ennen kuin niitä tosipaikan tullen kipeästi tarvitaan?

Palveluiden hyötyjä

Kevyesti pilvestä​

Älä asenna, vaan ota käyttöön. Kun palveluiden ydin ja aina vähintään keskitetty hallinta tulee palveluna pilvestä, voit sinä keskittyä olennaiseen.

Modernia tietoturvaa​

Pilven käytön lisäys muodostaa organisaatoille uusia riskejä. Osa näistä on korjattavissa vain palveluilla, jotka on tuotettu pilvessä. Pysy ajan tasalla ja ota käyttöön tämän hetken tarpeidesi mukaiset tietoturvapalvelut.

Tukenasi Secure Cloudin tiimi

Autamme aina ottamaan palvelut käyttöön, johdettuna projektina tai ketterän kehityksen menetelmin. Emme jätä sinua jatkossakaan, vaan autamme jatkokehityksessä.

KUMPPANEITAMME

Antti Rajala
Älä pähkäile yksin!

Sovi keskustelu asiantuntijan kanssa

Kysyvä ei tieltä eksy eikä keskustelu kanssamme sido mihinkään. Kerro mistä kenkä puristaa, niin vertaillaan kokemuksia ja mietitään voimmeko olla avuksi.