Suojaa datasi, käyttäjäsi ja päätelaitteesi ajasta ja paikasta riippumatta – kaikkialla

SSE – SECURITY SERVICES EDGE

Kiikarit kuvake

HAASTE

Siirtyminen sisäverkkokeskeisestä Internet-keskeiseen tietojen käsittelyyn tuo mukanaan joukon uusia haasteita ja riskejä tietoturvallisuudelle. Data leviää useisiin sisäverkon ulkopuolella oleviin palveluihin, joissa dataa käytetään ajasta, paikasta ja päätelaitteista riippumatta.

Usein siirtyminen tapahtuu käyttäjien omasta aloitteesta ilman muun organisaation tukea ja koordinaatiota. Tämä siirtymä luo sokeita pisteitä ja haasteita hallita tietoturvaa perinteisillä ratkaisuilla kuten proxyillä, palomuureilla ja VPNillä.

Uusi Internet-keskeinen tietojen käsittely edellyttää uudenlaisia lähestymistapoja organisaatioiden tietojen, käyttäjien ja päätelaitteiden suojaamiseen. Palvelut, tiedot, käyttäjät ja päätelaitteet on suojattava yksinkertaisilla ja joustavilla ratkaisuilla, jotka tarjoavat tehokkaan suojan heikentämättä käyttäjien kokemusta.

RATKAISUKSI SASE JA SSE

Mitä SASE on? Katso lyhyt video, jossa Andy Aplin selittää lyhyesti, kansantajuisesti ja ilman hypeä mitä se on. Lue myös Peten blogi SASE:sta. Huomaat, mitä enemmän organisaatiot käyttävät pilvipohjaisia palveluita sitä enemmän on tarvetta uudelle tavalle suojata niitä. Jos verkkosi reunalla on vielä proxy, palomuurissasi URL-suodatus tai SSL-purku on aika miettiä niiden tilalle uusia kehittyneempiä menetelmiä.

Security service edge (SSE) on osa SASE-konseptia. Se on datakeskeinen, pilvinatiivi, nopea ja tehokas tietoturvakerros, joka tarjoaa kehittynyttä tietoturvaa kaikkialla käyttäjien sijainnista tai päätelaitteista riippumatta. Se tarjoaa täyden näkyvyyden käytettyihin palveluihin, reaaliaikaiset kontrollimenetelmät ja suojan datalle, käyttäjille ja päätelaitteille.

Sen ominaisuuksia ovat pääsyn hallinta, uhkilta suojaaminen, tietojen suojaaminen, tietoturvan seuraaminen sekä palveluiden ja datan käytön kontrollointi. Se toteutetaan pilvipohjaisesti ja siihen liittyy tyypillisesti paikallisia liikenteen ohjauksia ja kevyitä päätelaitteisiin asennettavia asiakasohjelmistoja.

NETSKOPE SECURITY SERVICES EDGE

Netskope Security Services Edge on ratkaisu, joka suojaa palveluiden käytön ja tietosi kaikkialla missä tahansa tiedot sijaitsevat tai käyttäjäsi toimivat. Se vähentää riskejä, varmistaa näkyvyyden ja parantaa suorituskykyä. 

Netskope on nimetty johtavaksi teknologiaksi vuonna 2023 ”Gartner Magic Quadrant™ for SSE”.

Tärkeimmät käyttötapaukset:

• Tarjota paras näkyvyys organisaatiossa käytettyihin pilvipalveluihin ja niiden muodostamiin riskeihin

• Suojata pääsy erityyppisiin SaaS- ja IaaS-pilvipalveluihin, sekä myös tavallisiin web-sivustoihin ja soveltaa käytäntöön organisaation määrittämät politiikat, vaatimukset ja parhaat käytännöt

• Tunnistaa ja estää organisaation käytössä oleviin pilvipalveluihin kohdistuvat uhat

• Suojata käyttäjät ja päätelaitteet pilvi- ja web-palveluiden käyttöön liittyviltä uhilta

• Tunnistaa, suojata ja rajata organisaatioiden luottamuksellisen datan liikkumista vain sallituissa pilvipalveluissa

• Tunnistaa käyttäjien palveluissa tekemät toimenpiteet, ja estää epäilyttävä käytös

• Raportoida kattavasti kaikista toiminteista, ml. käyttäjät, eri palvelut ja data

Olemme valinneet kumppaniksemme Netskopen ja kokemusta löytyy, olemme Suomen ainoa Netskope Platinum Partner.

Netskope Evolve Partner Program Platinum Partner
Antti Rajala
Älä pähkäile yksin!

Sovi keskustelu asiantuntijan kanssa

Kysyvä ei tieltä eksy eikä keskustelu kanssamme sido mihinkään. Kerro mistä kenkä puristaa, niin vertaillaan kokemuksia ja mietitään voimmeko olla avuksi.