Nykypäivän tietoturva lähtee identiteeteistä

OKTA – Identity Platform

Gartner & Forrester ovat arvioineet Oktan markkinoiden johtajaksi IAM-palveluksi.

OKTA – Johtava Identiteettipalvelu pilvestä!

Okta on sekä Gartnerin että Forresterin analyyseissa ollut jo vuosia johtava toimiva. Lataa alta analyytikoiden raportit, niin voit lukea tarkemmin mitä siitä sanotaan.

Okta kattaa kaikki käyttötapaukset

IDaaS service tarjoaa parhaat tuotteistetut palvelut kaikkiin käyttötapauksiin:

  • Sisäisten käyttäjien identiteettien ja pääsynhallintaan (Workforce IAM, B2E IAM)
  • Asiakkaiden identiteettien ja pääsynhallintaan (Customer IAM, B2C IAM)
  • Kumppaneiden, konsulttien, toimittajien jne identiteettien ja pääsynhallintaan (Partner IAM, B2B IAM)

Tyytyväisiä IAM-asiakkaitamme

Okta sisältää mm. nämä ominaisuudet

Universal Directory – yhdistetty hakemisto kaikista käyttäjistä ja ryhmistä

Yrityksen identiteetit ovat usein hajallaan useassa eri tietokannassa. Omat työntekijät löytyvät AD:sta joskus jopa useammasta eri AD:sta, HR-järjestelmästä ja usein lisäksi monen eri sovelluksen omista tietokannoista. Okta Universal Directory:llä tuot kaikki käyttäjät ja käyttäjäryhmät yhteen ja samaan tietokantaan ja voit konsolidoida eli yhdistää kaikki tiedot yhteen käyttäjän identiteettiin.​

Voit luoda, poistaa ja hallinnoida AD-ryhmiä tai uusia Okta ryhmiä tai käyttäjien oikeuksia helposti mihin tahastan tietoon perustuen. Voit luoda automaattisia sääntöjä, jotka pohjautuvat käyttäjän tai ryhmän tai sovelluksen tietoihin tms sekä sallia käyttäjän vaihtaa salasanansa (ml AD salasana) itsepalveluna.

Kertakirjautuminen - SSO – Single Sign-On

Okta SSO mahdollistaa kertakirjautumisen käyttäjän omilla tunnuksilla useisiin eri palveluihin, mikä tekee työnteosta nopeampaa, helpompaa ja samalla turvallisempaa. Single Sign-On voidaan yhdistää mihin vaan sovelluksen ja valmiina on jo yli 7000 integraatiota ml M365, Salesforce, ServiceNow, Zoom, Slack, AWS, Google, Workday jne. Olemme myös toteuttaneet valmiit integraatiot useisiin suomalaisiin järjestelmiin ml SympaHR & Nepton ja uusia on vaivaton tehdä.

Vahva tunnistautuminen – MFA – Multi-Factor Authentication

MFA eli Multi-Factor Authentication eli monivaiheinen tunnistautuminen varmistaa, etteivät ulkopuoliset pääse kirjautumaan palveluihin, vaikka salasana ja käyttäjätunnus olisivatkin paljastuneet. Monivaiheinen tunnistautuminen tarkoittaa käyttäjän vahvistuksen esim. mobiililaitteen Okta Verify -sovelluksessa. Myös moni muu MFA metodi on tuettuna. Voit jopa luopua salasanoista ja siirtyä käyttämään vain mobiililaitteen biometristä vahvistusta.

Customer -puolen toteutuksissa asiakkaiden tunnistautuminen voidaan toteuttaa joko pankkitunnuksilla tai sosiaalisen mediaan kirjautumisella, kuten Google, Facebook tai Apple jne). Voit myös integroida MFA SDK:n osaksi omaa mobiilisovellustasi ja käyttää sitä MFA-appina.

Lifecycle Management - identiteettien elinkaaren automatisointi​

Lifecycle Managemet toiminteella hallitset käyttäjien identiteettien elinkaaria automaattisesti. Luot tunnukset ja pääsyoikeudet kaikkiin palveluihin automaattisesti ja mikä tärkeintä voit myös poistaa pääsyoikeudet työntekijän jättäessä yhtiön. Voit antaa käyttäjän pyytää tarvitsemiaan uusia pääsyoikeuksia sovelluksiin ja antaa esimiehen tai järjestelmäomistajan hyväksyä / hylätä pyynnöt. Hyväksynnän jälkeen pääsyoikeus toteutetaan tietenkin automaattisesti.

Lifecycle Management toiminteella voit myös tehdä HR-järjestelmästä käyttäjätiedon Master-tietokannan, jolloin Joiner-Mover-Leaver prosessit pyörähtävät automaattisesti HR-järjestelmästä Oktaan saadun tiedon perusteella. Helppoa ottaa käyttöön, mutta todella tehokasta koko organisaatiolle!

Workflows - käyttötapausten automatisointi ja rikastaminen

Se pitää sisällään myös graafisen automaatiotyökalun, jolla automatisoit mitä tahansa työvaiheita, työnkulkuja, prosesseja, API-kutsuja, tiedonsiirtoja, notifikaatteja… Mahdollisuuksia on rajattomasti eikä käyttöönotto vaadi koodarivelhoa ja 5 ensimmäistä workflow:ta kuuluu jokaiseen Okta tenanttiin! Otetaanko käyttöön? If yes, ota yhteyttä niin kerromme lisää.

Valmiit integraatiot yli 7000 sovellukseen

Älä pähkäile yksin!

Sovi keskustelu asiantuntijan kanssa

Kysyvä ei tieltä eksy eikä keskustelu kanssamme sido mihinkään. Kerro mistä kenkä puristaa, niin vertaillaan kokemuksia ja mietitään voimmeko olla avuksi.