Suojaa data pilvessä ja OT-ympäristöissä

Turvallisemmin pilvessä

Pilvimaailman tietoturvahaasteet

Tietoturva on perinteisesti toteutettu keskitetyllä mallilla, jossa kaikki liikenne kulkee sisäverkon tietoturvakontrollien kautta. Tämä malli ei riitä SaaS- ja IaaS -pilvipalveluita sekä hybridityötä hyödyntävässä liiketoimintaympäristössä.

Pilvimaailmassa pääsyä kriittiseen tietoon ja palveluihin on kontrolloitava, käyttäjät suojattava ja pilvessä oleva kriittinen data turvattava. Tätä on Cloud-first Security!

Hannamari ja Katri yhteiskuva

Asiantuntijamme apunasi

Pilviaikakaudella ei ole yleispäteviä tietoturvaratkaisuja, vaan ne on suunniteltava yrityksen tarpeista lähtien. Siksi kokeneiden asiantuntijoiden apu on tärkeää. 

Secure Cloudin asiantuntijat tekevät elämästäsi helpompaa. Autamme tietoturvan A:sta Ö:hön: tilannekuvan muodostamisesta hallinnolliseen tietoturvaan sekä tavoitearkkitehtuurin suunnittelusta kehitysroadmapien luomiseen.

Turvallisemmin pilvessä

Ratkaisut pilven suojaamiseksi sekä pilvestä tulevien ja pilveen menevien käyttäjien turvaamiseksi

Pilvinatiivit tietoturvaratkaisut lisäävät näkyvyyttä ja kontrollia organisaatiosi tietoturvaan. Vaikket yrityksenä ”olisikaan pilvessä”, niin käyttäjäsi ovat.

Lue miten voit kontrolloida ja suojata SaaS- ja Web-käyttöä ja korvata vanhentuneet VPN-ratkaisut moderneilla Zero Trust Network Access ja Secure Remote Access ratkaisuilla, myös OT-ympäristöissä. Älä unohda julkipilvialustojen tietoturvaa!

Asiakkaitamme

Turvallisemmin pilvessä - tässä ratkaisumme!

Olemme vuosien kokemuksella valinneet juuri suomalaisten yritysten tarpeisiin sopivia tehokkaita, joustavia ja skaalautuvat palveluita. Voimme toimittaa ratkaisuja kaikkiin pilviympäristöjen tietoturvatarpeisiin, käyttäjien suojaamiseen pilveltä sekä pilvestä on-prem-ympäristöihin liikennöivien käyttäjien kontrollointiin.

Lue lisää alta tai ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

sase icon

Secure Access Service Edge (SASE) ja Security Service Edge (SSE)

SSE suojaa käyttäjää internetin pahuuksilta riippumatta siitä missä käyttäjäsi työskentelevät. SSE kontrolloi käytettyjä SaaS-palveluita ja datan liikkeitä pilvessä. Lisäksi SSE kontrolloi pilvestä päin sisäverkkosi palveluihin tulevia käyttäjiä ja mahdollistaa sovelustason pääsyn ja VPN-ratkaisuista luopumisen (Zero Trust Network Access, ZTNA) 

Pilvipohjaiset, suorituskykyiset ja aidosti inline-toimivat ratkaisumme skaalautuvat muuttuviin tarpeisiin ja päivittyvät jatkuvasti vastaamaan viimeisimpiin uhkiin. Saat kontrolloitua SaaS-sovellusten ja web-sivujen käyttöön, suodatettua haitalliset sivut ja sisällöt ja voit kontrolloida datan liikkeitä käyttäjien ja palvelujen välillä. Luottamuksellisen datan vuodot (Data Leak Prevention, DLP) saadaan vihdoin estettyä helposti, sillä tekoäly tunnistaa luottamuksellisen tiedon!

Kysy lisää edustamistamme teknologioista, niin etsimme tarpeisiisi sopivan ratkaisun!

operational technology

Turvallinen pääsy OT-ympäristöihin Secure Remote Access (SRA)

OT- (operational technology) eli tuotantoympäristön pääsynhallinnan ratkaisu mahdollistaa modernin tunnistautumisen ja todennuksen kaikkiin järjestelmiin.

OT-verkon Secure Remote Access -ratkaisun käyttöönotto tapahtuu kevyesti ja nopeasti. Voit käyttää sitä helposti selaimella tai päätelaitteelle asennettavalla agentilla. Ja mikä parasta sinun ei tarvitse avata palomuuriisi mitään ”reikiä” internetistä sisäänpäin.

Saat myös kattavat lokitiedot (myös ruutukaappaus-tallenteet) kaikista istunnoista. Istunnot resursseihin voidaan varmennetaan tapauskohtaisesti, ja epäilyttävään toimintaan voidaan puuttua livenä. Ja mikä parasta, käyttäjien ei tarvitse tietää mitään resurssikohtaisia salasanoja.

Kysy lisää, niin kerromme lisää ja näytämme nykyaikaisen Secure Remote Access -ratkaisun!

Julkipilven tietoturva

Ratkaisumme julkipilven, kuten Azuren, AWS:n ja Googlen, tietoturvaan tarjoaa keskitetyn näkymän kaikkiin alustoihin. Se soveltaa yhtenäisiä tietoturvavaatimuksia, parhaita käytäntöjä ja yleisiä tietoturvastandardeja.

Saat selkeän näkymän koko alustasi tietoturvan tilanteeseen (Cloud Security Posture Management, CSPM), mutta myös identiteetteihin ja ”entitlementteihin” ja niihin liittyviiin käyttövaltuuksiin (Cloud Identity & Entitlement Management, CIEM). Ratkaisu analysoi kaikki nykyiset käyttövaltuudet, niin todellisen käytön ja ehdottaa tarvittaessa esim. korjaavia toimia julkipilven konfiguraatioiden korjaamiseksi sekä liiallisten ja turhien pääsyoikeuksien poistamista ja rajoittamista.

Julkipilven tietoturva (CSPM & CIEM) on parasta nähdä itse. 

Kysy lisää, niin näytämme demon. Kysy myös helppoa Health Checkiä omalle ympäriställesi!

UKK - Usein kysytyt kysymykset

Tietoturvaratkaisut pilviympäristöihin varmistavat modernien, hybridityöskentelymallia hyödyntävien yritysten tietoturvan käytettävyyttä heikentämättä. Ratkaisut skaalautuvat muuttuviin tarpeisiin ja parantavat näkyvyyttä tietoturvaan. Tarve erillisille tietoturvaratkaisuille ja monimutkaisille integraatioille vähenee.

Secure Access Service Edge eli SASE on tutkimusyhtiö Gartnerin esittelemä tietoliikenne- ja tietoturvakonsepti, joka tarjoaa pilvimaailmassa toimiville yrityksille modernin ratkaisun tietoturvallisuuteen. SASE suojaa tietoa päätelaitteen ja internetin välissä riippumatta siitä, missä käyttäjät työskentelevät.

Security Service Edge eli SSE on Gartnerin kaksiosaisen SASE-konseptin (ks. yllä) tietoturvakerros, joka suojaa yrityksen tiedon, sovellukset, laitteet ja käyttäjät ajasta ja paikasta riippumatta. SASE-malli yhdistää SaaS-pohjaisen tietoturvan (SSE) ja verkkopalvelut (mallin toinen osa, Network Access eli ”A”).

SSE on pilviaikakauden tietoturvan joustava kokonaisratkaisu, joka sisältää esimerkiksi seuraavat ominaisuudet: 

  • Secure Web Gateway (SWG) – Pilviproxy web- ja SaaS-liikenteen analysointiin ja kontrollointiin.
  • Data Loss Prevention (DLP) – Dokumenttien sisällön mukaan tapahtuva pilvipalveluiden liikennekontrolli. 
  • Threat Protection – Modernit uhkien havaitsemis- ja torjuntaratkaisut. 
  • Cloud Access Security Broker (CASB) – Yrityksen hyväksyttyjen SaaS-sovellusten API-pohjainen kontrollointi.
  • Zero Trust Network Access (ZTNA) – Zero trust -pohjainen sovellustason kontrollimahdollisuus ulospäin julkaistaville sovelluksille.
  • User behavior analytics (UBA) – Loppukäyttäjien toimenpiteiden tarkka tutkinta ja riskianalyysit.
  • Cloud Firewall (FWaaS) – Pilvipohjainen ja sovellustietoinen palomuuri ulospäin suuntautuvalle liikenteelle, joka ei ole selainpohjaista.
  • RBI (Remote Browser Isolation) – Tunnistamattomien web-sivustojen ajaminen suljetussa ja turvallisessa virtuaaliympäristössä.
  • Analytics – Monipuoliset liikenteen, palveluiden ja toimenpiteiden analysointimahdollisuudet.
  • Decryption/Encryption – Salatun selainliikenteen skaalautuva purkaminen ja uudelleensalaus.

OT-ympäristöt, kuten tuotantolaitokset ja kriittinen infrastruktuuri, ovat pääsynhallinnan kannalta erityisen kriittisiä. Pääsy tulee rajoittaa vain luotetuille henkilöille, joille annetaan vain heidän tarvitsemansa oikeudet. Ratkaisujen tulee mahdollistaa istuntojen hallinta, valvonta ja jäljitettävyys. Suosittelemme aina käyttämään OT-ympäristöjen tietoturvaratkaisujen suunnittelussa kokeneen kumppanin apua.

Zero Trust Network Access (ZTNA) on moderni tapa mahdollistaa pääsy erilaisiin palveluihin. Se auttaa organisaatioita parantamaan tietoturvaa, hallintaa ja joustavuutta palveluiden suojauksessa, mikä on erityisen tärkeää moderneissa liiketoimintaympäristöissä.

ZTNA soveltaa Zero Trust Access (ZTA) -arkkitehtuuria, joka perustuu ajatukseen, ettei käyttäjään tai laitteeseen tule automaattisesti luottaa. Toisin kuin perinteiset, reunaturvallisuuteen luottavat etäkäyttöratkaisut, Zero Trust -filosofia varmistaa, että jokainen pääsypyyntö tarkistetaan ja todennetaan erikseen, ja tarjoaa näin parempaa turvaa kyberuhkia vastaan.

Secure Cloudin asiantuntijat ovat tukenasi ja auttavat löytämään tietoturvatarpeisiinne parhaat ratkaisut, kun palvelusi, sovelluksesi, käyttäjäsi ja datasi ovat yritysverkon ulkopuolella. Kokeneet asiantuntijamme auttavat tunnistamaan liiketoimintaanne kohdistuvat tietoturvariskit, määrittelemään niihin sopivan tietoturvapolitiikan ja ottamaan käyttöön oikeat ratkaisut. Tavoitteemme on varmistaa, että saat lopputuloksesta suunnitellut hyödyt.

Hyödynnä ilmaiset neuvot

Ilmaisia neuvoja ja oppaita, jotka auttavat sinua löytämään tarvitsemasi ratkaisun.

Kuuden Zero Trust käyttötapauksen esittely, joissa korostuu Netskopen Zero Trustin arvo.

Lue opas

Katso nauhoitus, jossa Taalerin CIO, Jukka Dawan kertoo heidän onnistuneesta pilvisiirtymästä.

Katso puheenvuoro

Opas sinulle SASE:n & SSE:n käyttöönottoon. Onko teidän tietoturva-arkkitehtuuri vaaditulla tasolla?

Lataa opas

Kumppaneitamme

Pilvipalveluiden suojaamiseen tarkoitettuja ratkaisuja, joiden parissa työskentelemme.

Ota yhteyttä asiantuntijaan

Haluatko kuulla lisää pilviympäristöjen turvaamisesta? Ota yhteyttä asiantuntijaamme tai jätä yhteistietosi lomakkeelle, niin otamme yhteyttä!

Miko Lähdesmäki

Miko Lähdemäki

Senior Security Specialist