Tietoturvakoulutukset

Cyber Security Awareness Training

Miksi hakata päätä suojauksiin, kun on helpompiakin tapoja tehdä tietomurtoja?

Tutkimusten mukaan suurimpaan osaan tietomurtoja liittyvät käyttäjän tekemät toimet. Tällaisia ovat esimerkiksi liian sallivat asetukset järjestelmissä ja käyttäjän erehtyminen huijaukseen tai tietojenkalasteluun. Käyttäjät kohtaavat jatkuvasti huijauksia ja tietojenkalasteluyrityksiä. Rikolliset tietävät tämän, mistä syystä yhä enemmän painetta kohdistetaan käyttäjiin. Keskittymällä käyttäjiin ja heidän tietoturvaperehdytykseen on organisaatioilla mahdollisuus laskea tietoturvariskejä ja saavuttaa merkittäviä hyötyjä ja säästöjä.

Haaste

Organisaatioiden tulisi yhä enemmän mahdollistaa työntekijöidensä joustava työskentely ajasta ja paikasta riippumatta. Samalla hyökkääjät jahtaavat ihmisiä, koska he ovat helpompia kohteita kuin tekniset haavoittuvuudet. Huolimatta siitä, kuinka hyviä teknisiä suojauksia käytetään, ihmiset ovat aina viimeinen puolustuslinja. Ihmisten tulee olla koulutettuja ja valmiita välttämään ja raportoimaan tietoturvauhkia.

Vaikutukset

Organisaatiot käyttävät paljon aikaa eli rahaa käyttäjiin liittyviin asioihin. Tärkeimpiä ongelmia ovat huijaukset ja tietojenkalastelu. Nämä aiheuttavat turhaa työtä sekä IT-osastoille että käyttäjille, eli laskevat tuottavuutta. Onnistuessaan tietomurtojen kustannukset voivat nousta miljooniin. 

Ratkaisu

Jatkuva tietoturva-asioihin perehdyttäminen eli Security Awareness Training antaa työntekijöille mahdollisuuden suojella organisaatiotaan. Se sitouttaa käyttäjät, muuttaa käyttäytymistä ja varmistaa, että työntekijät reagoivat oikein turvallisuus- tai tietosuojauhkiin. Tämä auttaa varmistamaan vaatimustenmukaisuuden ja vähentämään onnistuneita tietojenkalasteluhyökkäyksiä.  

Tarjoamme palveluna täyden turvallisuustietoisuuden koulutusratkaisun, joka koostuu palvelusta ja työkaluista riskien tunnistamiseen, käyttäytymisen muuttamiseen ja organisaation ihmisten altistumisen vähentämiseen. 

Hyödyt

Jatkuvalla tietoturvatietoisuuden ylläpidolla muutetaan organisaation ihmisten käyttäytymistä ja rakennetaan turvallisuustietoinen kulttuuri, joka todennäköisemmin ilmoittaa mahdollisista hyökkäyksistä tai loukkauksista sekä ehkäisee niitä tehokkaammin. Eli säästetään selvää rahaa.  

Älä pähkäile yksin!

Sovi keskustelu asiantuntijan kanssa

Kysyvä ei tieltä eksy eikä keskustelu kanssamme sido mihinkään. Kerro mistä kenkä puristaa, niin vertaillaan kokemuksia ja mietitään voimmeko olla avuksi.